Kunst in de praktijk

De kunst die hangt bij Orthodontistenpraktijk Twente wordt verzorgd door Pictures by Amanda. Hieronder volgt een korte beschrijving van Pictures by Amanda:

Een simpele naam, die mijn diversiteit aan kunst omschrijven. Ik zie mijzelf als een visual artist. Het vastleggen van uiteenlopende onderwerpen, karakteriseert mij. Ik ken geen focus van één bepaald onderwerp. Er zijn zoveel dingen mooi. Van imperfectie tot perfectie en dit zie je terug in mijn werk.

De imperfectie van Urbex. Verlaten gebouwen, waar natuur en verval de overhand neemt. De perfectie van geometrische vormen, te zien bij mijn optical illusions, oftewel Op Art.

Kunst is voor mij een zoektocht en zal nooit een vaste vorm hebben. Zo ben ik afgestudeerd als illustrator bij Academie Minerva in Groningen. Ten tijde dat ik hier een atelier had, aan de Herengracht in Almelo, voelde ik mij meer een beeldend kunstenares. Half abstracte, realistische en kinderschilderijen maakte ik destijds.

Het schilderen heb ik, voor nu, achter mij gelaten. Mijn passie voor fotografie ben ik weer gaan oppakken rond 2016. Door foto’s te posten op mijn Facebook pagina, werd ik geregeld gevraagd of ik ook foto shoots deed. Ik heb deze kans gegrepen en sindsdien werk ik deels als professioneel fotografe. Kinderportretten en gezins shoots, zijn mijn favoriete onderwerpen. Naast het werk als fotografe, geef ik ook creatieve workshops bij diverse scholen, bedrijven en verenigingen.

Mijn voorliefde voor Op Art ben ik verder gaan uitwerken in 2020. Door middel van een bepaald programma maak ik diverse optische illusies. Het zijn voornamelijk geometrische vormen. Wanneer je lang naar de afbeelding kijkt, zie je een illusie. Je ogen nemen iets waar, wat er niet is. Of het geeft bijvoorbeeld een duizelingwekkend effect. Met hetzelfde programma, vervorm ik ook mijn foto’s tot een totaal ander visueel digitaal beeld.

In de onderstaande links zie je mijn verscheidenheid aan kunst. Alles in de stijl van Pictures by Amanda.

Amanda’s Atelier

https://www.instagram.com/amanda_atelier/

Pictures by Amanda

https://www.instagram.com/pictures.by.amanda/

Street Art pictures by Amanda

https://www.instagram.com/streetart_pictures_by_amanda/

Op Art pictures by Amanda

https://www.instagram.com/insta_opart/

Digital pictures by Amanda

https://www.instagram.com/digital.insta.art/

LinkedIn

https://www.linkedin.com/in/amanda-haverkamp-17561820b/

Pictures by Amanda

Mail: aman_almelo@hotmail.com

Tel:    06-13707254

Terug naar overzicht